Splav Dunajských ramien

Len pár kilometrov od Bratislavy za Čunovom sa nachádzajú prekrásne zakutia Dunajských ramien. Splav týchto ramien je nenáročný a je úplné pre každého. 

Dunajské ramená sú poslednou zachovanou tzv. vnútrozemskou deltou na Dunaji. Rieka Dunaj sa postupne rozvetvuje do malých ramien, od tých najširších až po úzke korytá na šírku lode, a neskôr pri Gabčíkove sa opäť stretnú a vytvoria mohutnú rieku Dunaj. Prietok v ramenách Dunaja je regulovaný a preto sú splavné celoročne. Atraktívny je splav počas regulovaných záplav vodohospodárskym podnikom. V tomto tak je možné sa plaviť aj po miestach, kde sa bežne voda nedostane. Tento typ splavu však odporúčame len s našimi skúsenými inštruktormi kanoistiky. Zvyšná časť sezóny je však vhodná aj pre úplných začiatočníkov.

Našim obľúbeným nástupným miestom pre splav Dunajských Ramien je obec Bodíky. Dostanete sa sem Bratislavy cez Čunovo alebo kompou cez Vojku. Ďalšia prístupová cesta vedie cez Gabčíkovo a samotnú hrádzu vodného diela. Presné miesto stretnutia vám zašleme spolu s ďalšími užitočnými informáciami. 

Splavy organizujeme na 4-5 hodín alebo celý deň. Vyskúšať môžete aj 2 dňový splav. Tento je však vhodný pre dobrodružnejších vodákov, nakoľko sa tu nenachádzajú žiadne oficiálne táboriská či možnosti stravovania. Počas splavu môžete využiť služby našich inštruktorov (odporúčame) alebo sami s mapou v ruke sa preplavíte krásnymi zákutiami Dunajských ramien s množstvom menších či väčších hrádzok. Súčasťou výstroje je laminátové kánoe, pádlo a záchranná vesta povinná pre každého neplavca či dieťa a plastový sud na suché veci.

Doporučená výstroj: športové a voľné oblečenie, náhradná obuv, pokrývka hlavy, krém na opaľovanie, okuliare, dostatočné množstvo nealko tekutín, sprej proti komárom. V prípade nepriaznivého počasia, odporúčame tenký dlhý rukáv, nohavice a pršiplášť (poncho). Splavy sa organizujú v teplých mesiacoch (máj – september), preto berieme do úvahy len letné dažde.

Doprava: Individuálna. Cesta z Bratislavy trvá približne 40min.